Passa al contingut principal

Manifest de Fem Llavor - 5 de juny - dia del medi ambient

Només és una bossa de plàstic, no passa res. Només és un xiclet, no passa res. Només és paper de regal, no passa res. Només és un pot de desodorant, no passa res. Només és una caixa de cartró, no passa res. Només és una burilla, no passa res. Només és una llauna, no passa res. Només és una ampolla, no passa res. Només és un paquet de tabac, no passa res. Només és un mocador de paper, no passa res. Només és una mascareta, no passa res.

Nosaltres no hi estem d’acord. Ho tenim clar: sí que passa res. Sí que passa res perquè cadascun d’aquests gestos reflecteix una actitud, una manera d’habitar el món. Un creure’ns amb el dret d’anar abandonant tot allò que no volem, tot allò que ja no ens serveix allà per on passem. Cadascun d’aquests gestos reflecteix un menyspreu cap al món, cap a nosaltres. Cadascun d’aquests gestos és una oportunitat de contribuir al benestar de tots que ha estat abandonada.

Des de 1972, l’Organització de les nacions unides va establir la celebració a tot el món del Dia mundial del medi ambient el 5 de juny. L’associació Fem Llavor ens hem volgut sumar a l’esdeveniment amb una campanya a través de les nostres xarxes socials durant la darrera setmana. Cada dia hem difós una fotografia d’algun espai del terme i del nucli urbà de Torregrossa en què algú ha pensat que no passava res si hi abandonava algun residu. Algú ha pensat que no passava res. Nosaltres pensem que sí que passa res. No volem que el poble, que el territori, que el món, hagi de ser el responsable de l’egoisme ni del menyspreus d’uns pocs. I pensem que ens hauríem de convèncer entre tots que sí que passa res.

Les imatges que trobareu a continuació han estat capturades durant els darrers set dies passejant pel poble. Són un clar indicador que alguna cosa no fem del tot bé, que ens podem educar els uns als altres, que ens podem ajudar a repensar-nos els uns als altres, que podem col·laborar per viure en un poble millor. Per ser un poble millor. Perquè sí que passa res. Sí que passa res quan decidim que viurem enmig de les nostres deixalles. Sí que passa res quan enviem un missatge que diu que jo consumiré tot el que voldré, sempre que voldré, allà on voldré, i abandonaré el que rebutjo allà on em semblarà. Aquest no és un bon camí per construir comunitat, per cuidar el món, per cuidar-nos.

Hi ha altres maneres de fer. Més constructives, més positives, més sanes. Tenim ben a prop col·lectius que hi aposten, i durant aquests dies també hi hem col·laborat. No som pas pocs els que pensem que sí que passa res i que podem fer força coses per trobar-nos millor en un món millor. Requereix ganes, esforç, coratge, il·lusió. Us animeu?


Clica aquí per visualitzar el vídeo del #síquepassares a Youtube: https://youtu.be/prCdIS7IbEI

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CONSULTA POPULAR - LA CASELLA DE TORREGROSSA

Com ja sabeu, una de les finalitats de l'associació Fem Llavor és conservar, millorar i crear més espais verds a Torregrossa. És per això que hem aprofitat l’oportunitat que ens ha donat l'Ajuntament de Torregrossa per intervenir a l'espai on hi ha l'antiga casella del subcanal i el seu entorn. Actualment aquest espai està abandonat i nosaltres proposem adequar la casella per a què tingui finalitats d'associacionisme. També proposem intervenir en l'entorn per crear una zona segura (donat a la proximitat amb la Ronda Nord), arbrada i social on s'hi puguin fer trobades gastronòmiques i rutes verdes tot gaudint d'un espai natural. Ara estem en un punt on ens agradaria escoltar la vostra veu sobre aquest projecte, i és per això que obrim aquesta consulta popular. La consulta s'obrirà el dia 17/06/2020 fins el dia 24/06/2020 per a totes les persones que hi vulguin participar. Aquesta consulta està oberta a tothom, visqui o no visqui a Torregrossa

Els resultats de la Consulta Popular sobre la Casella de Torregrossa

Moltes gràcies per la vostra participació!

Planificació de la plantació dels arbres apadrinats el proper diumenge 28 de febrer

Moltes gràcies per haver apadrinat un arbre del nou espai verd de la Casella de Torregrossa! Us enviem aquest correu per planificar el dia de la plantada dels arbres/arbustos de totes i tots els que heu apadrinat un arbre el pròxim dia 28/02/2021 al mateix terreny de la Casella de Torregrossa. És important que llegiu aquests punts amb atenció. - Només podran assistir a l'acte les persones que han apadrinat arbres o arbustos o vulguin deixar el seu testimoni sobre la casella, degut a l'estat actual de la pandèmia no podem fer que sigui un acte obert a tot el poble. - La plantació començarà a partir de les 10.00 h del diumenge i fins a les 13.00 h. Si algú no pot venir aquest dia, que es posi en contacte amb nosaltres. - No espereu a última hora per venir a plantar els arbres/arbustos. - Cal que vingueu amb el vostre grup de convivència a plantar els arbres, cal que evitem barrejar més de dos grups de convivència diferents durant la plantació. - En arribar al terreny de la c