La gestió de residus a nivell mundial està en una situació crítica, amb un volum creixent de residus i un nombre creixent de restriccions sobre el seu dipòsit en abocadors. L'informe "Incineración y Salud" de Greenpeace alerta dels perills de la incineració, una tècnica utilitzada per reduir el volum de residus però que comporta riscos per a la salut i el medi ambient.
Les incineradores emeten diverses substàncies tòxiques, com les dioxines i metalls pesants, que es dispersen per l’aire i afecten tant els treballadors d’aquestes plantes com les poblacions properes. La presència d’aquestes substàncies en l’aire i en els aliments locals (llet, ous, vegetals) pot portar a problemes de salut greus com càncer, malalties respiratòries, afectacions al sistema immunitari i malformacions congènites.
Tot i que la tecnologia moderna ha millorat en el control d'emissions, les substàncies tòxiques encara persisteixen en residus com les cendres. A més, algunes substàncies poden viatjar lluny de la planta d'incineració i afectar zones distants.
En resposta a aquesta problemàtica, l'informe proposa un enfocament basat en la reducció, reutilització i reciclatge de residus. Aquest model de gestió sostenible és essencial per evitar els efectes negatius de la incineració, seguint el principi de precaució i promovent una estratègia d'emissions zero. Així mateix, es recomana eliminar la incineració d'aquí al 2020 i adoptar alternatives de producció neta que no generin residus tòxics.
A Fem Llavor, compartim aquesta visió i creiem que és vital avançar cap a solucions sostenibles que respectin la salut i el medi ambient. La preservació del nostre entorn i el benestar de la comunitat són la nostra prioritat, i junts podem treballar per un futur més saludable i sostenible.
Pots llegir l'informe complet de Greenpeace en aquest enllaç:
https://drive.google.com/file/d/1MQhBlrLU_TyKrHDbQgPKsGTJe1k4NPYf/view?usp=drive_link
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada